bam! studio wins venice cityvision competition 2011

22 Jul

winning design for the venice cityvision competition 2011 by bam! located in venice, italy images courtesy of bam!

italian practice bam! studio has been selected as the winner for the venice cityvision competition 2011 located in venice, italy.
their submission addresses the lost physical connection between residents and their waterways, as scenic gondola rides are
regularly used by tourists. to spark a renewed interest and reintroduce water into the citizen’s daily experience, a series of outdoor
rooms have been placed within the canal creating a unique setting for daily activities.

viewing skyward from a room

 
floating open air pods create a network of points for contemplation and relaxation. lusciously planted with trees and tall grasses and
encircled by water, these recessed and bowl shaped forms allow a retreat from the dry urban landscape. extending the boundaries
of day-to-day activity, these islands also serve as an escape from the fast touristic environment. the beautiful panoramic vistas will
become shared and enjoyed by transient visitors and permanent dwellers alike.

sectional perspective

site plan

site section

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: