personeni raffaele schärer architects: aquapark in the alps

30 Aug


lausanne-based practice personeni raffaele schärer architects has designed a competition proposal for the ‘aquapark in the alps’
located in crans-montana, switzerland. carved into the pristine sitting of the swiss alps and concealed with a green roof, this water
park is seamlessly blended into the mountain landscape. interior rooms revealed by the shifting topography are enclosed with glass
facades providing impressive views of the surrounding lake and trees. a low roof profile is maintained by submerging building levels
underground minimizing the impact of construction on the setting.


programmatic spaces border an artificial valley formed with smooth rocks as if eroded and polished by the clear mountain stream.
the ground floor contains the public spaces including lobby, daycare and restaurant while lockers, fitness, wellness and water spaces
are placed below grade. a cavern-like passageway leads visitors towards a simulated mountain environment protected from
unpredictable climactic conditions.


project info:

competition: 2010 (second prize)
architects: personeni raffaele schärer architectes
client: accm
user: public water park
address: route de la moubra 3963 crans-montana, vs
activities:
water park, swiming pool and green spaces

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: